Jester's Hope

Jester's Hope


Irish & Scottish Folk Music


En musikalisk resa som växlar från en traditionell ådra till mer nyskapande tolkningar, något som Jesters Hope gör med en otrolig finkänslighet och total närvaro. Ytterligare en styrka är att de lyckas i sina konserter använda berättandet genom traditionella sånger och nyskrivet material där kopplingen till vårt samhälle känns självklar. De nya sångerna binder ihop det hela i en allvarlig lek där flöjen och säckpipan virvlar fram genom historien, medan låtarnas innehåll blir en spegling av vår tid. Sällan har ett band som är så väl förankrat i sitt arv, låtit så modernt.


John Leo Carter

Röst, gitarr, Bouzouki, Bodhran

En sångare, låtskrivare och folkmusiker från Cork, Irland. Hans kritikerrosade album CandyFloss Girl fick en tio av tio möjliga av Irlands främsta musiktidning Hotpress. Hans låtar har beskrivits som ren poesi, en unik musikupplevelse


David Adam

Säckpipa, flöjt

En säckpipa och flöjtspelare från Inverness nära stranden av Loch Ness i Skottland. Han har spelat säckpipa sedan tidig ålder och har även borderpipes, tin whistle och träflöjt i sin musikaliska verktygslåda. Han spelar en variation av eklektiska stilar, från samba till slängpolskor, men med en fast grund i skotsk och irländsk folkmusik.

Copyright © 2014 John Leo Carter All Rights Reserved Powered by Webconnector